zodiac-image

Scorpionului

Planetă guvernatoare: Pluton și Marte
Element: Apă
Motto: Eu doresc
Culori: Argintiu, negru, roșu
Tipul de conducător: Fix (stabil, determinat)
Compatibilitate în dragoste cu: Rac, Taur, Pești, Berbec, Capricorn 
Compatibilitate în prietenie cu: Leu, Vărsător, Berbec, Capricorn, Scorpion
Simbol: Scorpionul
Polaritate: Receptivă
Partea corpului definitorie: Organele sexuale
Casă zodiacală: A opta casă a transformării
Anotimp: Toamna

Cuvinte cheie

Negociator, profund, investigativ, misterios, transformator, gânditor, pasionat, intensitate, ajungând, simțind, empatic, căutând, perceptiv, putere, senzualitate, cunoscător, clarvăzător.

Personalitatea zodiei Scorpion

Scorpionul este alcătuit atât din energie sensibilă, cât și din energie dură. Personalitățile tale se manifestă atât prin înverșunare, cât și prin moliciune. În general, te accepți așa cum ești, cu nuanțe, lumini sau spațiile dintre acestea. Gândești foarte mult și ai o minte iscoditoare, o dorință de a cunoaște, de a înțelege și de a căuta experiențe de viață. 

Ești guvernat de două planete, Marte și Pluton. Combinația dintre aceste planete formează o perdea de intensitate și mister care îți acoperă personalitatea. Ai tendința de a căuta să te afli în situații care să îți permită o transformare adâncă, la nivel celular, iar uneori simți că poți învăța numai din experiențele negative. 

Înclinația ta către criză și teatralitate te aduce de multe ori în situații care, ca adult, sunt presărate cu efecte combinate de putere și control. Înveți cum să uiți, cum să renunți și cum să integrezi însemnătatea experiențelor tale în forme reînnoite și regenerate ale eului tău.  

Îți ia mult timp pentru a intra în relații profunde cu alte persoane și nu îți place să grăbești lucrurile decât dacă instinctul tău chiar îți spune să o faci. Mai mult, preferi să păstrezi doar pentru tine anumite aspecte ale vieții și personalității tale și să te dezvălui după un anumit timp. Rezultatul acestei trăsături de caracter este că adesea vei fi considerat misterios și chiar secretos de către ceilalți.   

Nu te dai înapoi de la a adresa întrebări grele, iar atunci când vrei să afli adevărul întrebi direct și nu îndulcești lucrurile – deși ai prefera ca ele să fie așa, dacă acesta este adevărul. Abilitatea ta de a-ți negocia calea prin situații și de a naviga prin greutăți te face să îți construiești singur o carapace exterioară, dar în adâncul tău rămâi o persoană emoțională și un suflet sensibil. 

Zodia Scorpionului în dragoste

A te îndrăgosti ca Scorpion poate fi o experiență intensă. Cauți să cunoști oamenii în profunzime și în general abordezi lucrurile cu prudență. Preferi să te asiguri mai întâi că persoana respectivă merită eforturile tale. Ca semn de apă, reprezinți apele liniștite și adânci, ești pasionat și ai tendința de a fi o persoană puternică, dezvăluind partenerilor această parte a ta doar atunci când simți că este momentul să te deschizi. 

Ești emoțional și tipicar în cadrul relațiilor tale, preferând să îți setezi limitele și așteptările încă de la început – dar devii totodată și deschis spre negocieri și modificări odată cu trecerea timpului. Ca semn din grupul zodiilor fixe (alături de Taur, Leu și Vărsător), ai tendința de a fi consecvent și de a prefera partenerii consecvenți.

Relațiile sunt importante pentru tine la toate nivelurile, inclusiv fizic, emoțional, intelectual și chiar financiar. Toți factorii pot juca un rol cheie în modul în care relaționezi și decizi să intri cu cineva în parteneriate pe termen lung. 

Loialitatea aprigă este modul tău obișnuit de operare atunci când vine vorba de întâlniri și de aprofundare a unei conexiuni cu cineva. Tinde să îți placă sentimentul dat de o legătură emoțională și fizică intensă. Echilibrarea puterii, controlului și compromisului sunt teme cu care te-ai putea ciocni în viața ta amoroasă.

Simbolul tău este scorpionul, care te înțeapă atunci când este amenințat – abordarea ta față de iubire poate lua și această formă. Ești sensibil, iar când cineva te supără, poți avea un răspuns puternic la adresa celor care te-au rănit.

Dezvăluirea adevăratului tău eu în fața altcuiva necesită timp și ai răbdarea să aștepți până când te simți confortabil. Aduci un sentiment constant de senzualitate și o scânteie sexuală care te ajută să te apropii și să te familiarizezi emoțional cu partenerii tăi în timp. 

Zodia Scorpionului în carieră + finanțe

Posibile cariere: Lucrător în domeniul sănătății public, epidemiolog, medic, chirurg, tatuator, investigator, detectiv, avocat, vindecător, ghicitor în cărți, clarvăzător, cadru medical, lucrător în situații de criză, lucrător în domeniul sănătății mintale, psihiatru, psiholog, asistentă medicală, istoric, cercetător, chimist, om de știință, alchimist, astrolog.

Mintea unui Scorpion este făcută să rezolve în mod excelent puzzle-uri; știi cum să spargi codul misterelor vieții. Acest lucru te atrage adesea spre cariere care îți permit să investighezi și să descoperi lucruri. Ești capabil să dezmembrezi lucrurile mecanice și care țin de partea electrică și să le construiești înapoi bucată cu bucată într-un mod plin de sens și bine cercetat. Munca în domeniul sănătății mintale, în psihiatrie și psihologie rezonează în general cu energia ta.

Fiind o zodie guvernată de Marte, semnul tău este asociat cu obiectele ascuțite, cum ar fi cuțite și ace și cu intensitatea legată de aceste obiecte. Profesii cum ar fi cea de chirurg, tatuator, artist în piercing-uri, om de știință, lucrător pe timp de criză sau asistentă medicală în chirurgie, pe lângă multe altele, se aliniază bine cu această vibrație a ta. De asemenea, te descurci bine sub presiune și în caz de urgență, lucru care te face să te adaptezi excelent la joburi care necesită această abilitate.

Semnul tău are, de asemenea, acces în mod natural la misterele oculte și metafizice ale universului. Dacă acestea sunt lucruri care te interesează, atunci poți să-ți croiești propria carieră ca ghicitor în cărți, astrolog, alchimist sau clarvăzător, de exemplu. Intensitatea ta, împreună cu dorința ta de a ajuta oamenii, te pot conduce spre multe cariere diferite care îți permit să îți folosești talentele și abilitățile de vindecător.

Zodia Scorpionului și psihicul + drumul vieții

Calea vieții tale de Scorpion este să sapi în adâncimile emoționale aflate în tine și în ceilalți. Ai abilitatea înnăscută de a ajunge în mediul nevăzut și misterios. Spiritul tău poate petrece timp cu umbrele și le poate înțelege, folosind apoi înțelepciunea culeasă pentru a aduce vindecare și integritate comunității în care trăiești.

În general, ești o persoană căreia îi place să își mențină viața privată, dar când găsești un grup de oameni în jurul cărora te simți confortabil sau când ai încredere în viața ta, îți poți împărtăși talentele cu mai multă ușurință. Scorpionul are o afinitate pentru ciclurile vieții și ale naturii și înțelege profund modul în care acestea interacționează cu realitatea și existența.

Calea pe care te afli este una pe care doar tu o poți parcurge. Există ceva foarte unic în felul în care descoperi adevărurile lumii. Călătoria ta nu va fi întotdeauna ușoară, dar este cu siguranță una plină de suflet, puternică și profund semnificativă.