zodiac-image

Săgetătorului

Planetă guvernatoare: Jupiter
Element: Focul
Motto: Eu înțeleg
Culori: Mov, turcoaz, roșu-rubiniu, tonuri închise
Tipul de conducător: Mutabil (schimbător, flexibil)
Compatibilitate în dragoste cu: Gemeni, Berbec, Vărsător, Balanță
Compatibilitate în prietenie cu: Leu, Săgetător, Berbec, Gemeni, Fecioară
Simbol: Centaurul
Polaritate: Activă
Partea corpului definitorie: Șoldurile și coapsele
Casă zodiacală: A noua casă a studiilor superioare
Anotimp: Toamna

Cuvinte cheie

Direct, regie, activism, intelect, pasiune, risc, aventurier, căutător, deschis la minte, acceptare, festiv, incitant, optimist, atletic, extravagant, sincer, ingenuu. 

Personalitatea zodiei Săgetător

Sufletul tău de Săgetător intră în viață cu suficientă pasiune și optimism pentru a câștiga orice luptă. Te-ai născut sub un semn zodiacal care se oferă vieții în întregime. Te angajezi pe deplin în călătoria pe care o faci și în obstacolele întâmpinate pe parcurs. Există o parte din tine căreia îi place să se joace cu norocul doar pentru a vedea ce se va întâmpla, de dragul aventurii și al posibilităților necunoscute care s-ar putea ivi.

În fața adversității, ești neînfricat și îndrăzneț. Acest lucru te face excelent în a lupta pentru ideile și idealurile de care îți pasă profund. Ai spiritul unui luptător activist care se confruntă adesea cu conducerea și cu alte instituții de autoritate și control. Vrei ca viața ta să fie plină de sens și scop – pari că lucrezi întotdeauna pentru o cauză nobilă.

Semnul tău are multă vitalitate, ceea ce înseamnă că adesea te bucuri de mișcare, de explorare, atletism și de călătorii. Există o parte din tine care este curioasă să cunoască și să înțeleagă imaginea de ansamblu a vieții și cum sunt legate evenimentele din ea. Nu îți este frică să îți spui părerea sau să îți împărtășești punctul de vedere.

Descoperirea adevărului este idealul spre care tinzi și care te poate ajuta să îți atingi cel mai înalt potențial. La fel ca simbolul tău, centaurul, o creatură mitică pe jumătate om și pe jumătate cal, ești angajat să duci o viață care pare a fi sălbatică și liberă, dar în același timp rațională și înrădăcinată în valorile tale personale și în idealismul filosofic. 

Zodia Săgetător în dragoste

În dragoste, semnul tău zodiacal este spectaculos de distractiv și de incitant. Știi cum să te distrezi, fiind adesea viața petrecerii, acest lucru atrăgând multe persoane în jurul tău și invitând noi iubiți în viața ta în mod regulat. Îți place să te simți confortabil în preajma cuiva înainte de a te apropia prea mult și de multe ori îți cauți perechea în cercul tău de prieteni, deoarece cunoști deja oamenii și modul în care sunt conectați între ei, înainte de a intra într-o relație permanentă sau pe termen lung.

A avea un partener care este capabil să se aventureze alături de tine este esențial pentru fericirea relației tale. Preferi să fii cu cineva care are multă energie și își dorește să iasă să mănânce în oraș, să încerce lucruri noi sau să planifice evenimente împreună cu tine. În plus, deoarece identitatea ta este adesea profund legată de idealurile tale politice sau filosofice, vei găsi mai multă împlinire în relațiile în care partenerul tău se aliniază cu tine în toate aceste moduri.

Oamenii născuți sub semnul tău tind să fie neobosiți și își doresc relații care să le acorde autonomie și flexibilitate. Gestionezi foarte bine relațiile deschise și structurile de relații netradiționale, deoarece ai tendința de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă mai largă – capabil fiind să raționalizezi și să evaluezi lucrurile dintr-un punct de vedere de ansamblu.

Acest lucru înseamnă adesea că aducerea lucrurilor în sfera personală îți poate seca din energie. Iar conversațiile care îți subliniază vulnerabilitatea, sexualitatea și emoțiile pot fi momente foarte interesante în urma cărora poți să înveți să adâncești legătura cu cineva pentru care ai început să nutrești sentimente.  

În general, în dragoste ai tendința de a exprima spiritul înfocat al elementului semnului tău. De cele mai multe ori, intri mai întâi cu forță într-o relație și abia mai apoi te deschizi către părțile tale mai sensibile, mai afectuoase, romantice și loiale, odată cu trecerea timpului.

Zodia Săgetătorului în carieră + finanțe

Posibile cariere: Editor, profesor, scriitor, publicist, învățător, activist de profesie, organizator comunitar, cadru academic, savant, lider religios, avocat, filozof, disident politic sau perturbator al liniștii publice, scriitor de călătorii, jurnalist, atlet profesionist.  

Guvernat de Jupiter, planeta ondulatorie a creșterii și expansiunii, Săgetătorul are acea energie subiacentă a extravaganței și spectacolului. Acest lucru te atrage către profesii în care poți să ieși în evidență, să susții discursuri și să fii cunoscut pentru mintea și pentru viziunile tale idealiste asupra lumii. Te descurci bine în domenii în care poți vorbi și preda, cum ar fi cele de profesor sau învățător. De asemenea, excelezi când vine vorba de dezbateri și argumentări, ceea ce te face foarte potrivit pentru domenii precum avocatura sau altele asemenea. 

În esența ta ești un perturbator, o persoană care dorește să conteste autoritatea și să aducă un sentiment de egalitarism sau alte forme de egalitate socială în comunitățile mai largi din care face parte. Devenind savant sau academician îți vei alimenta dorința de a învăța și de a înțelege lucrurile în contextul întregului. Semnul tău este asociat cu călătoria și expansiunea conștiinței – de multe ori ești atras de cariere care îți permit să explorezi aceste lucruri din punct de vedere intelectual, fizic și spiritual.

Poți fi un excelent scriitor, editor sau publicist – deoarece distribuția informațiilor este adesea importantă pentru semnul tău zodiacal. Ești un intelectual, dar și un susținător pasionat. Carierele care îți oferă spațiu pentru a explora sensul vieții, în timp ce îmbunătățesc viața pentru tine și pentru toți ceilalți sunt adesea rute pe care alegi să le urmezi. Asumarea rolurilor de conducere sau de organizare a comunității îți oferă șansa de a exprima aceste dorințe profunde din interiorul tău.

Există multe moduri în care îți poți direcționa energia, dar orice lucru pe care îl faci trebuie să fie în concordanță cu perspectivele tale personale de viață și să adere la unitatea ta interioară, pentru a crea o lume în care îți poți imagina că poți trăi în prosperitate atât tu cât și generațiile viitoare. 

Zodia Săgetătorului și psihicul + drumul vieții

Există o caracteristică spirituală pe calea vieții tale, dragă Săgetător, chiar dacă excelezi în expunerea ideilor minții raționale și seculare. Există straturi în sfera ta psihică care sunt în legătură profundă cu realitatea neobișnuită sau cu stările vizionare ale ființei.

Mulți mistici vorbesc despre focul care îi umple atunci când sunt în contact cu extazul divin. Tu ești un semn de foc guvernat de planeta Jupiter, care este simbolul credinței și conștiinței. Acestea sunt teme pe care ai putea să le abordezi sau să le dezactivezi în diferite momente din viața ta.

Căutarea adevărului absolut îți permite ca drumul tău de viață să aibă un sens și un scop intens. Te implici în multe lucruri și întâmpini greutăți atunci când trebuie să renunți la ele din motiv că pur și simplu nu mai sunt adevărate. Să renunți la lucrurile care au trecut și să permiți lucrurilor noi să intre în tărâmul experienței tale este o parte a călătoriei tale.

Ești aici pentru a-ți extinde atât propriile opinii cât și pe cele ale celorlalți despre viață, realitate și sens, pentru asistarea societății în lărgirea perspectivelor, în călătoriile ei și pentru a vedea potențialul vieții atât din straturile fizice, cât și spirituale ale existenței.