zodiac-image

Leului

Planetă guvernatoare: Soarele
Element: Focul
Motto: Eu voi face 
Culori: Portocaliu, auriu, bronz
Tipul de conducător: Fix (stabil, determinat)
Compatibilitate în dragoste cu: Gemeni, Săgetător, Balanță, Vărsător
Compatibilitate în prietenie cu: Berbec, Taur, Leu, Scorpion
Simbol: Leul
Polaritate: Activă
Partea corpului definitorie: Inima
Casă zodiacală: A cincea casă a creativității 
Anotimp: Vara

Cuvinte cheie

Sclipitor, expresiv, exuberant, generos, vocal, conducător, încăpățânat, dominant, țipător, creativ, intransigent, regal, loial, devotat, curajos, neînfricat, jucăuș, cu multă voință.  

Personalitatea zodiei Leu

Personalitatea Leului este una expresivă, creativă și de neclintit – ești jucăuș tot atât pe cât ești serios. Ești tipicar și de multe ori preiei controlul situațiilor doar pentru a întoarce lucrurile în favoarea ta. Imensele cantități de creativitate care zac în tine îți permit să îți împărtășești talentele cu lumea din jur. Îți place să fii admirat pentru lucrurile pe care le faci și pentru darurile pe care le oferi fiind tu însuți.  

Te pricepi în mod natural la foarte multe lucruri, de aceea ai o gamă largă de abilități și talente diferite cu care poți să jonglezi în viață. Ești născut sub un semn fix, ceea ce înseamnă că ești determinat și preferi situațiile care îți permit să te simți stabil, în siguranță și foarte atent la ceea ce urmează să se întâmple. 

Acest lucru înseamnă că, deși ai foarte multe talente, ești foarte particular în modul în care alegi să ți le expui și să le împărtășești. Îți place să primești aprecieri pozitive din partea altora, așa că ești neobosit în încercarea ta de a face tot timpul o treabă bună.  

Porți cu tine energia regală a regelui animalelor, simbolul semnului tău zodiacal, alături de vitejie și curaj. Fără îndoială că ești personajul principal din piesa de teatru a vieții tale și strălucești cu măreție – conștient fiind de magia pe care o oferi lumii. 

Energia ta este puternică, loială și înfocată. Ești capabil să depui un efort constant pentru a obține lucrurile pe care ți le dorești. Voința deosebit de puternică și creativitatea pasională îți vor aduce certitudinea că viața pe care o trăiești nu va fi cea a unui personaj secundar din romanul de viață al altcuiva. 

Zodia Leu în dragoste

Un Leu îndrăgostit este un lucru de o frumusețe rară. Ești un iubit cald și generos, cu tendințe spre a fi romantic în modul în care abordezi afecțiunea. Ești un semn de foc și cu asta vine de multe ori și un apetit sexual ridicat sau dorința de apropiere fizică consecventă. De obicei nu te arunci în relații și preferi să te întâlnești de mai multe ori înainte sau să încerci și alte ”ape”. 

Imediat ce te conectezi cu cineva cu care te simți compatibil, îți plac relațiile de lungă durată. Odată cu trecerea timpului este posibil să realizezi că deschiderea emoțională și exprimarea vulnerabilității nu îți vin cu ușurință. În timp ce conexiunile mentale și fizice sunt peste tot, găsirea unei modalități de a avea încredere în cineva suficient de mult încât să îți deschizi inima necesită mult timp în cazul tău.

Pentru tine, relațiile trebuie să fie un mix perfect de entuziasm și consistență. Nu vrei să te plictisești, dar nu vrei să te simți nici instabil. Leul chiar are nevoie de amândouă pentru a fi fericit în cadrul unei relații.  

Strălucești cu adevărat în zilele și în situațiile în care poți să epatezi în fața partenerilor. Fiind în general o zodie mai deschisă și mai extrovertită, ai tendința să fii foarte direct cu partenerii tăi și să fii foarte capabil să spui exact ce vrei, de ce ai nevoie și ce anume îți dorești de la celălalt. 

Întâlnirea unei persoane care este capabilă să te egaleze din punct de vedere al dominanței și al abilității de a comunica este nemaipomenită în cazul tău, deoarece aduce mai multă împlinire și mai multă atracție în cadrul unei relații. Atunci când tu și celălalt reușiți să vă oferiți reciproc complimentele, cadourile și atenția pe care fiecare dintre voi și-o dorește, lucrurile devin mai armonioase în viața ta amoroasă.  

Zodia Leu în carieră + finanțe

Posibile cariere: Patron, învățător, actor, comediant, scriitor creativ, atlet, cercetător, manager, artist, creativ, cântăreț, instructor, mentor, lider religios, vânzări, îngrijire copii, scenarist, regizor, psihiatru.

Leul conduce prin puterea exemplului, de aceea alegi de cele mai multe ori cariere care îți permit să fii în poziții de conducere sau să fii cel care ia deciziile. Pozițiile din care poți să instruiești, să predai sau să direcționezi sunt recomandate pentru tine. Ești capabil să dai ordine și să explici, să definești și să articulezi cu claritate modul în care trebuie făcute lucrurile. A te pune pe tine responsabil, în special atunci când este vorba de luarea de decizii creative, este de cele mai multe ori în beneficiul tuturor. 

Semnul tău este guvernat de Soare, planeta simbolică a identității și exprimării de sine, iar acest lucru îți permite să fii strălucitor în multe medii de lucru. Ești, de asemenea, foarte jucăuș, isteț, distractiv și amuzant – lucruri care îți pot fi de ajutor în domenii precum divertisment, actorie, scrierea de scenarii sau regie. În plus, este posibil să îți placă să lucrezi cu copiii, caz în care ai fi un foarte bun psihiatru, patron de creșă sau îngrijitor. 

Carierele care îți permit să fii atât creativ cât și să joci rolul de mentor te atrag în mod deosebit. Soarele este de asemenea și simbolul caracterului conștient, iar aste te atrage către domenii ce conțin un element de învățare spirituală sau religioasă. Îți place să știi răspunsul la fiecare problemă și să ajuți oamenii să își găsească drumul în viață. 

Alte cariere care îți permit să primești aprecierea care menține ”în priză” sunt cele de atlet profesionist, artist, dansator și actor. Uneori te atrage și munca în domeniul medical, unde intensitatea, raționamentul și interacțiunile sociale sunt necesare. De cele mai multe ori ești un pilon al comunității sau locului tău de muncă, fiind o sursă de informație, ghidare, influență și inspirație pentru ceilalți. 

Când vine vorba de finanțe, banii te găsesc oriunde te-ai afla. Se pare că ești cumva guvernat de zodia norocului și a împrejurărilor faste. Ești totodată dispus să lucrezi din greu pentru a-ți câștiga traiul. Îți place să cheltui pe atât de mult pe cât produci, ambele variante găsindu-și ușor loc în viața ta.  

Zodia Leu și psihicul + drumul vieții

Drumul vieții tale este acela în care reușești să îți atingi maximul de potențial. Modul în care acționezi și strălucirea dată de propria ta identitate creează răsturnări de situație interesante în călătoria ta. Contactul cu sinele tău interior și penetrarea straturilor ființei tale sunt lucruri după care alergi toată viața – iar aceste lucruri pot crea momente și ocazii uimitoare care te ajută să realizezi tot ce ți-ai propus.  

Ești dispus să depui muncă, efort și dedicare pentru a obține în viață lucrurile care crezi că te împlinesc. Atunci când apar obstacole, le înfrunți cu capul sus, cu curaj și le rezolvi. Ești capabil să fii foarte influent indiferent de domeniul ales, iar atunci când primești aprecieri și omagii pentru aptitudinile, talentele și abilitățile tale te simți și mai motivat să continui. 

Lucrurile pe care le faci nu vin din motive egoiste, ci pentru a întări cine ești cu adevărat și a afișa lumii întreaga gamă de calități și abilități pe care le stăpânești. Tot ceea ce creezi, produci sau se naște din tine are și o bucățică din sufletul tău, iar acest lucru îți place la nebunie.