zodiac-image

Capricornului

Planetă guvernatoare: Saturn
Element: Pământ
Motto: Eu folosesc
Culori: Negru, verde-pădure, vișiniu 
Tipul de conducător: Cardinal (inițiator, lider)
Compatibilitate în dragoste cu: Taur, Fecioară, Rac, Scorpion
Compatibilitate în prietenie cu: Pești, Berbec, Capricorn, Fecioară, Săgetător
Simbol: Capra de mare
Polaritate: Receptivă
Partea corpului definitorie: Oasele și dinții
Casă zodiacală: A zecea casă a scopului vieții
Anotimp: Iarna

Cuvinte cheie

Structurat, introspectiv, contemplativ, managerial, excentric, sarcastic, pe mai multe straturi, spiritual, executiv, pământesc, răbdător, calculat, concentrat, obținător, serios, independent, autonom.

Personalitatea zodiei Capricorn

Capricornul este un semn care reprezintă creșterea și eliberarea de rețineri în viață, atât de cele impuse de societate, cât și de cele autoimpuse. Sufletul excentric din centrul semnului tău este acoperit în straturi de trecerea timpului. Lucrurile din viață par să se întâmple mai lent pentru tine decât pentru alții, iar calea ta are adesea mai mult de câteva obstacole de parcurs. Ești hotărât să treci peste orice indiferent de sacrificii și o faci într-un mod umil.

Interacțiunile tale cu oamenii tind să fie orientate spre afaceri sau să fie mai formale, iar acest lucru se datorează naturii tale serioase. Ești condus de planeta Saturn, care reprezintă regulile și limitele. Știind care este modul „corect” de a acționa într-o situație te ajută să te simți mai în largul tău.

Ești un semn profund spiritual, deși acest lucru ar putea să nu fie atât de evident la suprafața sa. Laturile tale sarcastice și jucăușe ies la iveală pe măsură ce desprinzi straturile exterioare și cu cât ajungi să te simți mai confortabil în propria piele. Ești un gânditor profund și îți petreci multe ore din viață contemplând și fiind introspectiv cu privire la semnificația din spatele lucrurilor și scopul inerent existenței.

Adesea îți setezi așteptări mari pentru tine și obiective în conformitate cu viziunea și dorințele tale personale. Acest lucru se traduce, în general, prin etica muncii pe care o ai împreună cu angajamentul tău de a vedea lucrurile duse la bun sfârșit.

Simbolul tău este capra de mare, o creatură mitică ce trăiește parțial pe uscat și parțial în apă. Uneori te simți prins între două lumi, iar găsirea simțului tău propriu de confort și de exprimare în contextul disconfortului general te face creativ, inteligent, înțelept și puțin sărat.

Zodia Capricorn în dragoste

La suprafață, poți părea mult mai rezervat decât ești de fapt atunci când vine vorba de romantism, dragoste și sex. Adânc înrădăcinată în corpul tău, latura ta pământeană senzuală tinde să își pună amprenta pe modul în care te exprimi în relații. Uneori poți fi foarte precaut în abordarea iubirii, pășind ușor și cu atenție până când știi ce vrea și ce își dorește cealaltă persoană.

Fiind un semn cardinal (alături de Rac, Balanță și Berbec), ai tendința de a lua inițiativa în relații. Deseori ești cel care propune angajamente pe termen lung și structuri în jurul solidificării conexiunii. De asemenea, tu ești și cel care va pune la un moment dat punct. Dacă lucrurile nu funcționează pentru tine în dragoste, angajamentul tău intens față de autenticitate și a fi original indică faptul că nu poți rămâne prea mult timp în ceva care nu ți se pare potrivit.

Împărtășirea emoțiilor cu o altă persoană necesită timp pentru tine, dar atunci când te deschizi ai tendința de a surprinde oamenii cu esența ta plină de miez. Dăruiești din dragostea ta în mod liber și deschis atunci când te simți confortabil. În plus, îți dorești un sentiment de autonomie în parteneriatele tale. Dacă te simți prea înăbușit sau crezi că nu îți poți urmări visele sau obiectivele în mod liber, vei deveni nemulțumit de partenerii tăi.

În general, te prezinți ca fiind loial și onest în relațiile tale. Pui multă presiune pe tine însuți pentru a construi o relație în care să merite să fii. Demonstrațiile tale de dragoste sunt întotdeauna făcute cu sens și grijă.

Zodia Capricorn în carieră + finanțe

Posibile cariere: Cercetător, cadru universitar, medic, medic naturist, om de știință, cărturar religios, manager, investitor, director de școală, servicii sociale, consilier de carieră, învățător sau profesor, ocultist, botanist, fizician, psiholog, clarvăzător, artist, producător, director, asistentă ospiciu, istoric, scriitor.

Ești un semn care preia conducerea, direcționează și ghidează. Carierele care îți permit să iei decizii și să rezolvi probleme sunt ideale pentru tine. Ai tendința de a aprecia lucrurile într-un mod excelent și poți excela într-o multitudine de cariere. Când ești responsabil de un anumit lucru îl abordezi fără frică, scufundându-te în muncă cu o viziune extrem de clară și o concentrare intensă.

Carierele care îți oferă spațiu pentru a lucra pe cont propriu, pentru a face cercetări sau pentru a efectua experimente sunt esențiale pentru tine. Îți place să ai suficient timp pentru a gândi lucrurile, pentru a le procesa și înregistra. Om de știință, istoric, cărturar sau academician sunt exemple excelente de cariere pentru tine. În plus, îți place să îi ajuți pe ceilalți și poți avea succes în domeniul medical ca medic naturist, asistentă medicală sau fizician.

Semnul tău este asociat cu finalurile și cu moartea, prin urmare poți avea chemare către clarviziune dacă ești și o persoană spirituală. Carierele ca psiholog, consilier pentru perioada de doliu, asistent social sau instructor de orice fel tind, de asemenea, să se potrivească naturii tale capabile și actuale. Îți place să înveți și să împărtășești cunoștințele cu ceilalți. Găsirea unei modalități de a-ți angaja abilitățile într-un mod care ți se pare util este obiectivul tău principal atunci când alegi o carieră.

Capricornul poate fi găsit adesea lucrând pentru a ajunge în vârful domeniului său, dar tinde să stea retras o mare parte a timpului. Să înveți să pășești în lumina reflectoarelor pe baza realizărilor tale te poate ajuta să te bucuri de succesul tău potențial. Ai tendința de a câștiga sumele de bani pe care ți-ai propus să le dobândești.

Zodia Capricorn și psihicul + drumul vieții

Calea vieții Capricornului este una de decondiționare și de învățare a modului în care să fie el însuși. S-ar putea să te simți legat de mâini și de picioare uneori de-a lungul vieții tale și să găsești soluțiile una câte una, pe măsură ce îți dai seama ce vrei să faci și să realizezi. Poți fi foarte creativ pe calea vieții și ești deseori atras de misterele ciudate și sălbatice ale naturii.

Uneori te vei simți izolat în călătoria ta prin lume, prin urmare este esențial pentru tine să stabilești legături profunde și semnificative cu oameni în care să ai încredere și cărora să le poți mărturisi experiențele tale. Continuă să țintești către visele pe care le ai și fii conștient că acestea sunt activități valabile și demne. Înveți mereu cum să aduci spiritualul în fizic – manifestând ceea ce îți dorești și făcând ca acest lucru să fie util nu doar pentru tine, ci și pentru societate.

Perspectiva ta este de fapt una foarte generală și globală și, uneori, poate părea că te fixezi pe lucrurile pe care le dorești. Cu toate acestea, călătoria ta în viață te aduce întotdeauna înapoi în momentul prezent. Știi cum să integrezi lecțiile învățate pe parcurs și să împărtășești înțelepciunea ta cu oamenii din jurul tău. Ai potențialul de a deveni un mare învățător spiritual.