zodiac-image

Berbec

Planetă guvernatoare: Marte
Element: Foc
Motto: Eu sunt
Culori: Roșu, negru, alb
Tip de conducător: Cardinal (inițiator, lider)
Compatibilitate în dragoste cu: Leu, Săgetător, Balanță, Gemeni, Scorpion
Compatibilitate în prietenie cu: Capricorn, Berbec, Gemeni, Vărsător, Rac
Simbol: Berbecul
Polaritate: Activă
Partea corpului definitorie: Capul
Casă zodiacală: Prima casă
Anotimp: Primăvara

Cuvinte cheie

Deschizător de drumuri, iubitor de adrenalină, catalizator, rapid, direct, aventuros, neînfricat, sălbatic, inteligent, motivat, independent, luptător, îndrăzneț, curajos, nerăbdător, temperamental, protectiv. 

Personalitatea zodiei Berbec

Ești neînfricat precum mitologicul Aries, înaintând prin viață cu o sete puternică de aventură și dorință de a explora. Semnul tău zodiacal este simbolizat de berbec, a cărui energie puternică te face să fii de neoprit în căutarea realizării dorințelor tale. Te entuziasmezi foarte ușor și îți canalizezi toate forțele pentru a obține ceea ce îți dorești. 

Ești într-o relație intensă cu propriile tale sentimente, iar acest lucru îți permite să te exprimi cu putere și pasiune. Asupra vieții tale se află o presiune nevăzută care te face să evoluezi prin experimentare – întotdeauna capabil să încerci ceva nou. Aceste aspecte ale personalității tale te fac un excelent schimbător de direcții concentrat pe evoluție. 

Interesele tale sunt multe și variate, dându-ți posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de cariere pe care să le urmezi în viață. Înăuntrul tău se află o motivație puternică, care nu te lasă niciodată să te oprești din drumul tău, indiferent de greutățile pe care ți le oferă viața. Precum elementul tău definitoriu, focul, ești împrăștiat, frumos și sălbatic. Tot ceea ce faci are un scop, iar atunci când reușești să te înarmezi cu răbdare poți să obții lucruri incredibile cu ajutorul îndrăznelii, puterii și forței tale creatoare. 

Îți place să fii un îndrumător și să te afli în poziții de conducere atât în situațiile care îi privesc pe ceilalți, cât și în viața ta proprie. Nu vei permite nimănui să îți spună ce să faci sau cum să îți trăiești viața. Acest lucru îți dă o dorință acerbă de a fii independent și de a nu depinde de nimeni, dar asta nu înseamnă că îți place să lucrezi de unul singur. Dimpotrivă, ești foarte sociabil și oferi celorlalți cu generozitate din timpul tău. Ești original și unic datorită curajului tău, iar persoanele din viața ta apreciază angajamentul pe care ți l-ai luat de a fi tu însuți în orice situație. 

Zodia Berbec în dragoste

Când vine vorba despre dragoste, te oferi cu totul – dar să ajungi acolo nu îți vine întotdeauna în mod natural. În general, preferi să te apropii mai întâi din punct de vedere fizic și abia pe urmă din punct de vedere emoțional de cineva. A fi vulnerabil poate fi o provocare pentru semnul tău zodiacal și de cele mai multe ori îți ia mult timp să dezvălui altora partea ta mai sensibilă.

Ești rar cel care inițiază conversațiile menite să determine dinamica dintre tine și alte persoane, în general preferi să lași lucrurile să evolueze în mod natural, fără să pui etichete sau să definești în vreun fel legăturile tale amoroase. De multe ori ești împărțit în două între dorința de apropiere și păstrarea în același timp a independenței personale.

Ai tendința de a fi cel mai fericit atunci când ești cel care ia deciziile și îți place să te întâlnești cu o varietate de persoane. Rar te încadrezi în modelele de relații tradiționale. Acest lucru te face să pari foarte atractiv din punct de vedere atât romantic cât și sexul pentru persoanele cu care intri în contact – deoarece ești aventuros, jucăuș și sincer. Dacă nu îți place de cineva i-o vei spune în față, iar astfel relațiile tale vor fi foarte sincere, reale și ancorate în prezent.  

Potențialul tău de a crește din punct de vedere personal alături de altcineva este cel mai ridicat atunci când cealaltă persoană este capabilă să facă din țelurile și dorințele tale personale scopul ei propriu. Modul de viață asemănător sau preferințele comune pot fi definitorii pentru tine în menținerea unei relații de lungă durată. Când vine vorba de făcut planuri în relațiile tale, este posibil ca de multe ori să ”sari” în ele prea repede și cu capul înainte, dar să te răzgândești imediat după aceea. Uneori este poate mai bine să o iei încet și să îți dai seama treptat ce anume îți dorești cu adevărat și de ce fel de persoane te simți atras.

Fiind un semn guvernat de planeta Marte, ai tendința de a te aprinde și de a te umple de pasiune și entuziasm atunci când te îndrăgostești. În cazul tău lucrurile tind să o ia în mod rapid pe o pantă ascendentă când vine vorba de atracția fizică și dorința sexuală. Odată intrat într-o relație, devii foarte protector față de cei pe care îi iubești. În general, atunci când ești îndrăgostit ai o personalitate fermecătoare, curajoasă și dominantă.  

Zodia Berbec în carieră + finanțe

Posibile cariere: Fierar, tatuator, departamentul de creație, poziții de conducere, dezbatere, predare, scriere, actorie, teatru, atletism, muzică, solist, liber profesionist, antreprenoriat, inovator în tehnologie, mecanic, bucătar, lucrător în caz de criză, ajutor în caz de dezastru, paramedic, călător.

Berbecul este în esența sa un deschizător de drumuri, acest lucru făcând parte din magia ta personală. Te afli pe acest pământ pentru a da naștere și a crea idei și lucruri, pentru a deschide noi orizonturi și pentru a aduce atenția în preajma lucrurilor de care ești pasionat. Darul tău este acela de fi capabil să îți croiești propriul drum. Dacă te concentrezi pe ceea ce ești tu ca individ, restul pieselor de puzzle se vor așeza singure la locul lor. Semnul tău zodiacal este atletic, concentrat pe fizic și impulsiv în mod natural. 

Meseriile care presupun un ritm rapid – cum ar fi în restaurante sau cafenele aglomerate – sunt perfecte pentru tine. În plus, te pricepi să lucrezi cu materiale, mecanisme și echipamente. Ai tendința de a fi foarte bazat pe forțele pe care le ai și a ști cum să le folosești. 

Când vine vorba de a face bani, ai foarte mult potențial, însă nu pari a fi foarte concentrat pe partea financiară. De multe ori cheltui banii imediat ce îi produci. În schimb, preferi să te bucuri de viață și să iei decizii în baza a ceea ce simți pe moment. 

Zodia Berbec și psihicul + drumul vieții

Drumul vieții tale este trasat de energia lui Marte, zeul roman al apărării și agriculturii. Semnul tău zodiacal este impregnat cu priceperea plină de energie a acestei zeități. Marte a fost chemat pentru a oferi consiliere de război și pentru a proteja granițele satelor și orașelor. Această rezonanță oferă semnului tău zodiacal un scop important în protejarea lucrurilor care sunt importante pentru tine, pe care le iubești și de care ești interesat. Adânc în rădăcinile arhetipale ale psihicului tău zace un războinic sacru.  

Semnul tău zodiacal se află pe acest pământ pentru a stârni vâlvă, pentru a iniția și pentru a acționa. Fiecare parte a călătoriei eroului tău epic tinde către extreme – durere maximă și bucurie extatică. Berbec fiind, interacționezi cu lumea într-un mod jucăuș și plin de curiozitate. Întruchipezi vigoarea și puterea. Drumul vieții tale este acela de a învăța cum să folosești această cantitate intensă de potențial pe care îl ai.  

Eliberarea energiei prin expresii emoționale sănătoase și creative îți permite să îți îndeplinești dorințele și să îți trăiești viața într-un mod care este natural pentru tine. Semnul tău zodiacal este asociat cu primăvara – renașterea activă care vine după o lungă iarnă. Această energie este proaspătă, nouă și entuziastă să vadă ceea ce urmează. Deseori te grăbești să descoperi care este calea vieții tale, dar de cele mai multe ori te afli deja pe cărările ei – fiecare moment fiind un fir de ață din care este alcătuită tapițeria vieții și a ființei tale.